Dacă până acum v-ați întrebat cum arată Dumnezeu, a venit răspunsul. Cercetătorii au descoperit cea mai veche reprezentare a chipului lui Dumnezeu.
A fost descoperită cea mai veche reprezentare a chipului lui Dumnezeu
Arheologii au făcut o descoperite cu adevărat uluitoare în Israel. Mai multe figurine de capete de lut bărbătești cu o vechime de 3000 de ani. Oamenii de știință spun că acestea ar putea dezvălui cea mai veche reprezentare a chipului lui Dumnezeu. Micile figurine au fost găsite alături de statui mici de cai. Acestea reprezintă un bărbat cu barbă, cu capul plat, cu trăsături proeminente. Acesta are capul acoperit cu o coroană și găuri în urechi pentru bijuterii.
Ideea este respinsă de mulți arheologi
Declarația că această figură ar fi cea mai reprezentare a chipului lui Dumnezeu îi aparține profesorului Yosef Garfinkel. În acest sens, acesta a făcut referiri la scripturile biblice ale lui Dumnezeu în care acesta călărește un cal. Pe de altă parte însă, acesta este contrazis de alți arheologi. La rândul său, profesorul Yosef Garfinkle menționează că toate cele trei figurine care datează între secolele IX și X, au fost găsite în apropierea statuilor de cai și în apropierea unor zone de cult.
Ce spun cărțile vechi
Este important de știut și când au fost descoperite statuile. Acest lucru s-a întâmplat acum un deceniu în Khirbet Qeiyafa, la aproximativ 20 de mile de Tel Motza. În acest loc au mai fost descoperite alte două capete la începutul acestui an.
Ce spun cărțile vechi despre teoria lansată de arheolog
Pentru a-și baza afirmația, profesorul Yosef a apelat la ajutorul cărților vechi. Astfel, Habakkuk 3: 8 spune: „Ai fost supărat pe râuri, Doamne? Era mânia ta împotriva pârâurilor? Ai făcut furie împotriva mării când ai călărit caii și carele tale spre victorie?”.
De asemenea, în Psalmul 68: 4, se menționează: „Cântați lui Dumnezeu, cântați laude la numele lui; ridică-i un cântec care călărește pe nori”. În plus, profesorul a declarat că: „Atunci unele tradiții biblice îl descriu pe Iehova ca pe un călăreț pe cer sau pe nori, exact ca la Ugarit. Dar unele texte prezintă o nouă evoluție în care călărește pe un cal”.