A fost lăsată de Mântuitorul însuși în Pilda vameșului și a fariseului. Cine va rosti zilnic cea mai veche rugăciune își va îndeplini orice dorință.
Cea mai veche rugăciune lăsată de însuși Mântuitorul Hristos
Oricine a auzit de rugăciunea inimii, dar sunt puțini cei care știu că aceasta are mai multe forme. Unii rostesc “Doamne, Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul”. Sfinții părinți ne îndeamnă să spunem și „Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului”, sau „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă”. Și aceste forme sunt la fel de puternice ca cea care e folosită cel mai frecvent.
Se rostește în fiecare moment al vieții
Pentru ca această rugăciune să aibă efectul scontat, trebuie rostită cât mai des posibil, indiferent de locul în care ne aflăm. Pentru că este o rugăciune extrem de puternică, trebuie spusă cu atenția inimii, chiar dacă la început ne poate fi greu. Nici un efort nu e prea mare pentru a-i fi pe plac Domnului.
Curăță mintea și sufletul omului
Potrivit antena3.ro, sfinții părinți susțin că această rugăciune curăță mintea și sufletul omului. Chiar dacă pe moment o veți spune mecanic, să nu credeți că aceasta nu acționează. În plus, este recomandat să avem și un duhovnic cu experiență care să ne învețe cum să spunem această rugăciune.
Rostiți această rugăciune pentru a scăpa de cele mai puternice boli
De asemenea, la vreme de boli și suferințe, e recomandat să rostiți și această rugăciune de mare ajutor.
“Preaputernice şi slăvite Doamne, Iisuse Hristoase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor. Care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi. Și ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastră.
Din adâncul inimii Te rog să primeşti smerita mea nevoinţă şi această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală. Mântuieşte-l, Doamne, precum ştii, ca un bun şi iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre folosul său.
Că noi neputincioşi suntem şi nu îl putem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău. De e voia Ta, îl poţi pedepsi precum se cade pentru păcatele sale. Tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, precum vei vrea. Dar căzând înaintea Ta Te rog, îndură-Te de robul Tău. Potoleşte-i fierbinţeala, alină-i suferinţa, ridică-l din patul durerii.
Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii. Spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor. Şi dacă îi e de folos să ducă mai departe crucea bolii. Fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră. Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădejdea.
Ca să nu fie îngenuncheat de durere şi să cârtească sau să cadă în patima mâniei. Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de pocăinţă şi de mulţumire. Ca să se învrednicească să audă glasul Tău cel sfânt. Iertate îţi sunt păcatele!. Amin”.