Adevărul este însă că de multe ori ne trezim cu alimentele alterate sau pline de gândăcei sau molii. Iată cele mai bune metode pentru a păstra alimentele uscate.
Cele mai bune metode pentru a păstra alimentele uscate
Pentru ca făina să țină peste iarnă și să nu vă treziți cu tot felul de probleme, cel mai bine ar fi să o păstrați în frigider. Din păcate însă, există mult prea puțin spațiu. Așa că puteți alege cămara, unde să fie răcoare permanent sau un dulap din balcon, dar doar dacă afară este frig.
Făina trebuie ținută în cutii de carton sau ambalajul original din hârtie
Este însă foarte important să știți că făina trebuie ținută în cutii de carton dur sau ambalajul său original din hârtie. Aveți mare grijă să amestecați în făină odată la câteva zile cu o paletă din lemn pentru a lăsa loc aerului să pătrundă. Totodată, pentru a împiedica apariția moliilor în făină, presărați pe fundul cutiei un strat de sare de mină. Potrivit libertatea.ro, boabele de orez e bine să fie ținute în cămară, în borcane de sticlă cu închidere etanșă.
Mălaiul trebuie ținut în saci de pânză curată
În ceea ce privește mălaiul, acesta trebuie, de asemenea, ținut la rece în saci de pânză curată sau bumbac sau chiar în cutii de sticle închise foarte bine. Mălaiul se pune într-un beci care este permanent aerisit. Pentru a împiedica apariția mucegaiului sau a gândăceilor, puneți în sac sau în cutie un drob de sare.
Înainte de a depozita orezul în borcane, spălați-le și dezinfectați-le foarte bine cu oțet. Orezul mai poate fi ținut pentru iarnă în cutii de plastic și pungi din folii de aluminiu. Nu în ultimul rând pastele trebuie puse în borcane din sticlă, pentru că altfel dăunătorii pot roade cutiile. Nu uitați să aveți în borcane și un pachețel de silica gel pentru a absorbi umiditatea.