Pentru Dumnezeu diferența nu o face niciodată haina cu care este înveșmântat trupul. Dar asta nu înseamnă ca putem purta orice obiect de îmbrăcăminte. Ce haine trebuie să purtăm când intrăm în sfânta biserică.
Ce haine trebuie să purtăm când intrăm în sfânta biserică
Când ne hotărâm să mergem în lăcașul Domnului, indicat ar fi să alegem doar lucruri simple, curate dar mai ales decente. Este foarte adevărat în perioada Vechiului Testament, îmbrăcămintea femeilor nu se deosebea cu mult de cea a bărbaților. Ambele sexe purtau acea robă care purta denumirea de kippah. Bărbații aveau însă ceva în plus, un șal special cu noduri sau ciucuri. De fapt o eșarfă folosită pentru rugăciune care purta numele de tallit. Pantaloni purtau doar preoții și leviții.
Este mai importantă fusta decât credința din suflet?
Un vechi text spune de asemenea ca „Femeia să nu poarte îmbrăcăminte bărbătească şi bărbatul să nu se îmbrace cu haine femeieşti. Căci, oricine face lucrurile acestea este o urâciune înaintea Domnului, Dumnezeu”. Dar oare atunci când te cheamă Domnul la el contează atât de mult dacă porți fustă sau pantaloni?
Este mai păcătoasă o femeie îmbrăcată într-un costum decât una care e înveșmântată într-o fustă? Nu e normal ca singurul în măsură să ne judece este doar Mântuitorul și nu noi, muritorii? Bucuria întâlnirii cu Dumnezeu nu ține de nici fel de element pământesc. Decența și credința în mântuire sunt cele mai apreciate, acolo, Sus.
Căciula se scoate în fața lui Dumnezeu
Potrivit adevarul.ro, când o femei intră în sfântul lăcaș trebuie să aibă capul acoperit. Pe de altă parte, bărbații trebuie să-și scoată căciula sau pălăria în fața lui Dumnezeu. Ideal ar fi ca și domnișoarele care se căsătoresc să aibă rochia de mireasă lungă, în așa fel încât să-i fie acoperite picioarele.