Secretul pentru a pregăti ciorba de burtă, acest preparat nelipsit de la zilele de sărbătoare, l-a deținut Radu Anton Roman. Aveți ocazia acum să faceți această rețetă de senzație.
Cea mai bună ciorbă de burtă se pregătește după rețeta lui Radu Anton Roman
Pentru a pregăti ciorba de burtă a lui Radu Anton Roman aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 k burtă de vacă sau vițel, o capățână mare de usturoi, 2 gălbenușuri. Luațin din cămară și leuștean, sare, piper. La aceste ingrediente se vor adăuga 2 kg ciocănele și picioare de vacă, 200 ml oțet, 200 ml smântână, 500 g zarzavat de supă.
Lăsați burta în apă rece în care ați adăugat o linguriță cu bicarbonat
Puneți seara la fiert în cinci litri de apă ciocănelele și picioarele și aveți grijă să luați mereu spuma care se formează. Spălați burta, tăiați în bucăți, curățați bine și frecați cu mălai și oțet. Până dimineață, lăsați burta în apă rece în care ați pus o linguriță cu bicarbonat. După trei ore de fiert, scoateți și oasele și ciocănelele din oală și dați oasele la o parte. Dimineață, puneți burta la fiert în apa în care au fiert oasele, completând să ajungă la cinci litri.
Ciorba se drege cu usturoi
Portivit adevarul.ro, radeți morcovii și păstârnacul și tocați ceapa mărunt. Când burta e fiartă, se scoate și se taie în feliuțe de 1 cm lățime. Puneți din nou totul la fiert, adică burta, carnea de pe ciocănele, oțetul și zarzavatul. Se lasă la fiert o jumătate de oră . Pisați usturoiul, frecați cu o lingură cu sare, adăugați gălbenușul, smântâna și puțină zeamă răcită din ciorbă. Ciorba se drege cu usturoi și se adaugă leuștean. „E un fel de supă de ceapă a esticilor Mâncare completă luând mahmureala cu mâna. E la ea acasă mai ales în Bucureşti, în porturile dunărene şi în Dobrogea, cele mai „turcizate“ locuri prin secole. Și are darul, în Valahia, de a fi oferta principală a oricărei ospătării care vrea clientelă. Se mănâncă, desigur, în cantităţi notabile şi la Suceava sau Satu Mar. Dar, de la Severin la Agigea, se mănâncă numai ciorbă de burtă”, a mărturisit Radu Anton Roman.