Întotdeauna când veți intra în anul nou e bine să chemați preotul care să vă sfințească. Cum vă pregătiți pentru sfeștania casei.
Cum trebuie să vă pregătiți pentru sfeștania casei. Sfințiți întotdeauna casa când intrați în noul an
Potrivit sfinților părinți, sfeștenia casei reprezintă o curățire a locului de orice întinăciune și orice urmă a lucrării celui rău. Urmată de binecuvântarea și sfințirea acestuia cu harul Duhului Sfânt. La sfințirea casei se fac două rugăciuni: Rugăciunea pentru începerea temeliei casei și Rânduiala binecuvântării casei noi.
Atunci când se pune temelia unei case se face totodată sfințirea cea mică a apei. După aceasta, preotul va face o rugăciune pentru cei care vor lucra la ridicarea acesteia, urmată de o alta pentru statornicia casei. Sfințirea casei se face atât în momentul când se renovează sau se face o curățenie generală cât și atunci când vă mutați într-o altă locuință.
Faceți un pomelnic cu membrii familiei!
Este recomandat ca înainte să vă sfințiți casa, să vă spovediți. Pentru slujba sfeștaniei, așezați o masa orientată spre răsărit pe care puneți un vas cu apă, un pahar cu ulei, lumânări, tămâie și busuioc. Și bineînțeles și un pomelnic cu cei ai casei și persoanele apropiate. În general, casa se sfințește în post, dar se poate săvârși și în afara postului, ori de câte ori simțiți că locuința trebuie curățată.
Potrivit adevarul.ro, odată ce casa va fi stropită cu aghiasmă, duhurile cele viclene vor pleca din casă, iar păcatele cele mici se vor ierta. În plus, mintea locuitorilor locuinței se vor curăța de lucrurile cele spurcate, iar harul Domnului va pătrunde în casă. Nu trebuie să uitați niciodată că cei care locuiesc în casa sfințită vor fi ocrotiți în fața relelor. Sfeștania se va face și atunci când renovați casa și se poate săvârși și în alte locuri decât în locuință.