Când vă așezați la masa tradițională de Crăciun, toate lucrurile se schimbă. Cum trebuie să vă purtați la masa de Crăciun
Cum trebuie să vă purtați la masa de Crăciun
În momentul în care gazda vă propune să gustați dintr-un preparat care nu vă place, ar fi normal să faceți un efort. Dar dacă nu puteți, refuzați politicos, explicând că nu ea e de vină. Ci dumneavoastră aveți un motiv pur obiectiv. Mai mult decât atât, mulțumiți gazdei pentru efortul pe care l-a făcut.
Dacă însă mâncarea v-a plăcut, trebuie să știți că nu e politicos să lingeți farfuria. Ca să nu vă faceți de râs, e indicat să lăsați puțin din preparat. Dacă aveți la masă diferite sosuri, trebuie să ajustați felul din farfurie. Regulile de conduită spun că atunci când mergeți cu copiii iar ei nu sunt cuminți să nu le faceți observație de față cu toată lumea. Îi puteți pune la punct prin gesturi mici și subtile, iar acasă să le spuneți unde au greșit.
Nu intrați într-o casă cu mâna goală
Orice invitat la masa de Crăciun trebuie să știe că trebuie neapărat să meargă cu cadouri pentru fiecare membru al familiei. Mai mult, e frumos să duceți și ceva de mâncare și neapărat o sticlă de vin. Iar ca să nu faceți o pocinoagă, e bine să vorbiți înainte cu gazda ca să întrebați ce anume e nevoie.
Nu faceți sub nici o formă la masă glume nepotrivite. Nu fiți cinici și mai ales nu fiți negativi. În ziua de Crăciun, toată lumea trebuie să simtă spiritul sărbătorii. Potrivit specialiștilor, evitați să vă îmbrăcați în culori închise.