Dieta daneză promite o reducere în greutate de până la 10 kilograme, mai puțină celulită, un metabolism imbunatatit, dar și menținerea noii greutăți timp de cel putin 2 ani.
Dieta daneza dureaza 13 zile. In schimb, aceasta dieta are, pe langa numeroase avantaje, și riscuri, pentru ca acest regim extrem de strict poate fi considerat prea dur pentru organism. Tocmai din acest motiv, dieta daneza se parcurge, de multe ori, in diverse spitale, cu o monitorizare medicala strictă.
Cum spuneam, dieta daneza se face timp de 13 zile, este oarecum dificilă, dar este, totusi, extrem de eficientă. Cat despre imbunatatirea metabolismului, aceasta este atat de puternica incat, dupa ce terminati dieta daneza, va puteti intoarce la alimentatia obisnuita, fara teama ca veti mai capata kilograme in plus, cel putin 2 ani de zile. Insa, este foarte important sa fie respectat regimul zillnic, in totalitate, si neaparat pentru o perioada de 13 zile. Poate fi un 13 cu noroc.
Unii doctori sunt de parere ca dieta daneza are beneficii pentru sistemul cardiovascular, dar părerile sunt împărțite atunci când vorbim despre rinichi, ficat sau tractul digestiv. Motivul este dat de faptul ca cele 13 zile de dieta daneza impun un aport de aproximativ 600 de calorii pe zi. Partea mai putin placuta este ca alimentele permise nu sunt foarte multe.
Iata cateva reguli importante de care trebuie tinut cont, înainte de a începe Dieta Daneză:
- Este indicat sa mergi la medicul de familie și să ceri un set complet de analize de rutină, fiindcă dietele agresive sunt recomandate doar persoanelor cu adevarat sănătoase, care nu afectiuni cronice. Bolile se pot agravate în timpul acestui tip de regim.
- Consuma mai multa apa! Ideal ar fi sa bei peste 2 litri de apa pe zi.
- Fă mișcare! Chiar dacă nu vei avea suficientă energie pentru activități epuizante, exercitiile fizice te vor ajuta sa slabesti si iti va ridica si gradul de optimism.
- Este extrem de important să nu sari peste nicio zi, peste nici o masă și să nu inversezi meniurile între ele. Acestea sunt bine calculate de specialisti. Asadar, trebuie să mănânci mereu la aceeași oră. Tips: micul dejun trebuie sevit mai devreme de ora 9, prânzul între 12 și 2, iar cina inainte de ora 5.
Toate cele 13 zile ale dietei presupun un meniu diferit. Tineti cont că sarea, condimentele, mai ales cele foarte picante, dar si alimentele prajit, deserturile, alcoolul și bauturile carbogazoase sunt complet interzise. Foarte important este, de asemenea, sa nu iei nicio gustare în afara celor 3 mese principale.
Dieta daneză, pe zile
Ziua 1
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr
Prânz: 2 ouă fierte tari, 400g de spanac fiert și 1 roșie
Cină: 200g de carne de vită și 150g de salată verde cu suc de lămâie și puțin ulei de măsline
Ziua 2
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr
Prânz: 250g de șuncă și un iaurt cu 0% grăsime
Cină: 200g de carne de vită și 150g de salată verde cu suc de lămâie și puțin ulei de măsline
Ziua 3
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr și 1 felie de pâine prăjită
Prânz: 2 ouă fierte tari, 100g șuncă slabă și 150g de salată verde
Cină: 1 roșie, puțină țelină fiartă și un fruct (măr, portocală sau pară)
Ziua 4
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr și 1 felie de pâine prăjită
Prânz: un iaurt natural și 200 ml de suc de portocale
Cină: 1 ou fiert tare, 1 morcov ras, 250g de brânză
Ziua 5
Mic dejun: 1 morcov ras
Prânz: 200g de pește fiert cu o linguriță de unt și suc de lămâie
Cină: 250g de carne de vită cu piure de țelină
Ziua 6
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr si 1 felie de pâine prăjită
Prânz: 2 ouă fierte tari și un morcov ras
Cină: 300g de carne de pui și 150g de salată verde cu suc de lămâie și ulei de măsline
Dieta daneză, pe zile:
Ziua 7
Micul dejun: o ceașcă de ceai fără zahăr
Prânz: poți să bei doar apă
Cină: 200g de carne de miel și 1 măr
Ziua 8
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr
Prânz: 2 ouă fierte tari, 400g de spanac fiert și 1 roșie
Cină: 200g de carne de vită și 150g de salată verde cu suc de lămâie și ulei de măsline
Ziua 9
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr
Prânz: 250g de șuncă și un iaurt natural
Cină: 250g de carne de vită și 150g de salată verde cu suc de lămâie și ulei de măsline
Ziua 10
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr si 1 felie de pâine prăjită
Prânz: 2 ouă fierte tari, 100 g de șuncă slabă și puțină salată verde
Cină: 1 roșie, puțină țelină fiartă și un fruct (măr, portocală sau pară)
Ziua 11
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr si 1 felie de pâine prăjită
Prânz: un iaurt natural și 200 ml de suc de portocale
Cină: 1 ou fiert tare, 1 morcov ras și 250g de brânză
Ziua 12
Mic dejun: 1 morcov ras
Prânz: 200g de pește fiert cu o linguriță de unt si suc de lămâie
Cină: 250g de carne de vită cu piure de țelină
Ziua 13
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr si 1 felie de pâine prăjită
Prânz: 2 ouă fierte tari și un morcov ras
Cină: 1 salata cu ulei si zeama de lamaie.