Când avem de-a face cu furtunil solare, nu doar câmpul electromagnetic al pământului este bulversat, ci și și omul cu care Terra se află într-o permanentă conexiune.
Furtunile solare îngroașă sângele
Potrivit oamenilor de știință, furtunile solare se manifestă atât la nivelul sistemului nervos, cât și la nivel celular. Apar dureri de cap puternice, slăbiciune, insomnii și amețeli, iar oamenii se confruntă cu stres dar și cu creșterea tensiunii arteriale. În plus, s-a demonstrate că sângele primește mai puțin oxigen și se îngroașă, ceea ce duce la dureri articulare severe. Totodată, sunt persoane care se pot confrunta și cu un risc crescut de cheaguri de sânge, infarct miocardic dar și boli cronice.
Administrați tinctură de eucalipt
Dacă vă numărați printre cei sensibili la schimbările geomagnetice, evitați cât mai mult posibil alcoolul, nicotina și activitatea fizică intensă. Aveți grijă dacă sunt hipertensivi, să nu vă ridicați brusc din pat. Pentru evitarea formării cheagurilor de sânge se poate administra aspirină. Nu administrați acest medicament dacă sunteți bolnavi de gastrită și ulcer. Pentru insomnie și atacuri de panică, cele mai bune remedii naturale sunt sucul de aloe, tinctura de eucalipt și valeriana. În perioada furtunilor solare, din dieta zilnică nu trebuie să lipsească legumele, peștele și cerealele, iar cafeaua să fie înlocuită cu ceaiul verde. Pentru a reduce vâscozitatea sângelui, se va suplimenta consumul de lichide.
Perioadele de activitate solară au loc la intervale ciclice de 11 ani
Potrivit descopera.ro, în anul 1859, Pământul a fost martorul celei mai puternice furtuni solare. Când un val puternic de energie a lovit Terra, sistemele de telegrafe din lume au fost puternic afectate. Mai mult, documentele din birourile telegrafilor au luat foc. Specialiștii estimează că dacă așa ceva ar mai avea loc în acest moment, ar fi distruși toți sateliții de pe obita pământului. Totodată, viața astronauților ar fi pusă în pericol. În 1859 asupra Pământului au fost transmise valuri de energie de 1 022 kJ, echivalentul a zece miliarde de bombe nucleare, de tipul celei care a căzut peste orașul Hiroshima, în Al Doilea Război Mondial