Trucurile bucătarilor vă vor scoate din orice încurcătură. Trebuie doar să aveți răbdare și să țineți cont de sfaturile acestora.
Trucurile bucătarilor pentru a obține cea mai bună ciorbă
Specialiștii în bucătărie spun că pentru a nu tulbura zeama, este indicat ca ciorbele și supele să fie fierte cu flacăra la minim. Există și un truc pentru ca ciorba să nu conțină toxine. Trebuie să îndepărtați spuma care se face deasupra.
Dacă vreți ca preparatul să aibă gustul pe care îl doriți, puneți la fiert alături de carne și o bucățică cu puțină grăsime sau un os. Dacă aveți nevoie să pregătiți o supă dietetică, trebuie să eliminați pielea puiului. În cazul în care optați pentru o ciorbă de pește, folosiți mai multe tipuri de pește dar și o căpățână.
Tăiați legumele când sunt pe jumătate fierte
Tot chefii spun că legumele se vor tăia atunci când sunt semipătrunse. Iar carnea este mult mai gustoasă dacă o veți desprinde de pe os. Sucul de roșii va fi adăugat în ciorbă atunci când legumele sunt fierte. În caz contrar, riscați ca acestea să se întărească.
Visați la o ciorbă cu tăiței? Aveți grijă și puneți tăițeii la fiert într-un vas separat, cu apă și puțină sare. Dacă îi veți fierbe în vasul de ciorbă, aceasta se va tulbura. După ce aceștia au fiert, se strecoară, se clătesc cu puțină apă, apoi se introduc în ciorbă. În cazul în care faceți ciorbă sau supă fără carne, dregeți la final cu uțină smântână și un gălbenuș de ou.
Cartofii cruzi înlătură sarea în exces
S-a întâmplat să puneți prea multă sare în supă sau ciorbă? Nu trebuie să aruncați mâncarea. Potrivit dcnews.ro, aveți la îndemână o super soluție. Introduceți câteva felii de cartofi cruzi și vor absorbi surplusul de sare. Dacă aveți pe foc o ciorbă afumată, veți folosi cartofii cruzi și rași. În cazul în care supa e tulbure, se va limpezi dacă veți pune un albuș bătut spumă. După un sfert de oră strecurați folosind o strecurătoare deasă.