Uniunea Europeană a anunțat un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, printre care și interzicerea totală a petrolului rusesc și sancționarea celei mai mari bănci.
Ce se va întâmpla cu cea mai mare bancă din Rusia
Potrivit președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Uniunea Europeană vrea să elimine cea mai mare bancă din Rusia din sistemul internațional de plăți SWIFT. Pe de altă parte, măsura dură va fi luată și împotriva altor două bănci rusești, e vorba de Banca de Credit din Moscova și Banca Agricolă.
Sectorul financiar rus va fi izolat de sistemul global
„Am lovit băncile care sunt vitale din punct de vedere sistemic pentru sistemul financiar rus și pentru capacitatea lui Vladimir Putin de a duce la distrugere.
Acest lucru va consolida izolarea completă a sectorului financiar rus de sistemul global. Putin trebuie să plătească un preț, un preț mare, pentru agresiunea sa brutală”, a mărturisit președintele Comisiei.
Cele celor 27 de state membre UE trebuie să elimine treptat importurile de petrol și de produse rafinate
Până la decizia Uniunii Europene de a sancționa Rusia, atitudine au luat Regatul Unit și SUA. Până în acest moment, potrivit Institutului Peterson pentru Economie Internațională, Uniunea Europeană a sancționat doar 26% din sectorul bancar rusesc.
De asemenea, președintele Comisiei Europene a menționat că cele 27 de state membre UE vor trebui să oprească importurile de petrol și de produse rafinate până la sfârșitul anului. Chiar dacă Uniunea Europeană este dependentă de petrolul și gazele rusești, statele membre vor trebui să găsească rapid soluții și surse alternative.
If there is excess supply of labor unemployment, workers will reduce their wage demands, causing employers to want to hire more labor and workers to offer less labor for sale, until the surplus is eliminated priligy and viagra Which of the following is most associated with this condition