Cătălin Scărlătescu ajunsese să cântărească 120 de kilograme, iar sănătatea lui a fost pusă în pericol, așa că, juratul de la „Chefi fără limite” a luat o decizie importantă.
Bucătarul a fost motivat să slăbească în momentul în care și-a făcut analizele, iar rezultatele nu au fost tocmai bune.
“Vă spun doar cum arată micul dejun ideal pentru mine. Ouă ochiuri, brânză cu mucegai, bacon și castraveți murați, cu pâine prăjită. Nu întotdeauna, o dată sau de două ori pe săptămână. În rest, e cu pas, fără. Dieta mea este următoarea: mănânc orice, dar puţin, e vorba de cantitate.
Cartofi prăjiţi am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc, dar aşa, jumătate de porţie, câţiva acolo”, a declarat juratul de la Chefi la Cuțite pentruviva.ro. Întrebat care este preparatul pe care îl gătește cel mai des, Cătălin Scărlătescu a spus că “știți deja… pește și fructe de mare”.
La ce a renunțat Chef Scărlătescu
A renunţat la pâine şi a început să consume doar crudităţi.
„Am mâncat, în schimb, doar salate proaspete, spanac, ştevie, castraveţi, roşii, mere, grapefruit, prune, nuci şi migdale neprăjite şi nesărate.
Nu contează ordinea sau cantitatea, însa nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) şi un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete”, a adăugat acesta.
De asemenea, iubitul Doinei Teodoru spune că greutatea sa fluctuează din cauza meseriei pe care o are. Faptul că își petrece toată ziua în bucătărie, gătind, îi dă mari bătăi de cap lui Cătălin Scărlătescu.
Chef-ul recunoaște că rezistă cu greu aromelor și mirosurilor preparatelor care ies din mâinile sale.
„Este, însă, o dieta severă, eu nu recomand nimănui să ţină un astfel de regim fără să consulte medicul. Fiecare organism are propriile necesităţi, aşa că nu e bine să ţinem diete „de capul nostru”. Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume şi fructe proaspete, aşa că nu prea e loc de reţete. Puneţi pe grătar vinete, rosii şi ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde”, a mai precizat Cătălin despre dieta chef Scărlătescu.