Este cel mai bun moment să începi să mănânci cât mai sănătos. Iată două rețete de pizza de post cum nu ai mai mâncat niciodată.
Vei obține cea mai bună pizza de post la tine acasă. Garantat, ceva mai bun nu ai mâncat până acum
Rețete culinare fără carne și lactate? Poți profita de preparate culinare perfecte, ușoare și savuroase de post, dacă ai rețetele care îți trebuie. O rețetă inedită, care te va face să te lingi pe degete este cea de pizza cu blat din năut. Această pizza este o alternativă bună și pentru cei care au intoleranță la gluten. Pentru a obține blatul, ai nevoie de 1/2 cană cu boabe de năut fierte, care se vor amesteca cu 1/4 cană cu seminţe de in amescate cu apă. În acest fel veți obține un preparat cu consistența unui albuș de ou. Pentru a obține un gust desăvârșit, puteți adăuga puțin usturoi pudră, ceapă şi ierburi uscate. Întindeți aluatul într-o tavă pe hârtie de copt, lăsați zece minute la 200 de grade Celsius. Întoarceți și mai lăsați la cuptor cinci minute. Dacă vreți topping, folosiți cașcal de post, ciuperci, ceapă, ruccola și sos de tomate. Ornați blatul și introduceți din nou la cuptor pentru 10 minute.
Pizza cu măsline, ardei și sos de roșii
Potrivit retepractice.ro, aluatul pentru această pizza se face folosind 300 g făină, 150 ml apa caldă, 2 linguri cu ulei de măsline, 2 lingurițe cu drojdie uscată, sare, 1 linguriță cu zahăr. Pentru topping ai nevoie de 2 ardei de culori diferite, 100 g măsline, o mână de frunze de busuioc. Puneți făina, zahărul și drojdia într-un bol și adăugați apă caldă și ulei. Amestecați și adpugați un praf de sare, apoi omogenizați. Aluatul se frământă zece minute cu mâna, apoi se lasă să crească timp de jumătate de oră. Între timp, se pregătește sosul de roșii. Mărunțiți cât mai bine usturoiul, adăugați roșiile cuburi, dar și restul ingredientelor. Lăsați sosul să se răcească, apoi tocați ingredientele. Jumătate din aluat se întinde, se pune în tava de pizza, puneți jumătate din sosul de roșii și așezați legumele tăiate deasupra. Puneți pizza pentru 20 de minute la cuptor, până când se rumenește.