Rolul legumelor în alimentaţia noastră este foarte important. Legumele sunt foarte bogate în fibre şi foarte sărace în grăsimi.
Este foarte important să consumăm legumele proaspete. Motiv pentru care specialiștii recomandă a nu ține legumele în pungi de plastic, la frigider, o greșeala pe care o facem cu toții.
Depozitarea corectă a alimentelor este foarte importantă pentru a prelungi durata de viață a acestora, pentru a preveni contaminarea sau deteriorarea lor.
De ce nu este bine să ții legumele în pungi de plastic
Acest lucru nu este deloc potrivit pentru că plasticul nu permite aerului să circule, ceea ce accelerează creșterea mucegaiului și a bacteriilor care strica alimentele mai repede.
Nutriționistul Estefanía Beltrami, foarte populară pe TikTok, a oferit, recent, câteva sfaturi pentru a vă păstra legumele în stare perfectă:
- Spălați legumele cu multă apă pentru a îndepărta toate reziduurile de murdărie.
- Lăsați legumele la înmuiat într-un recipient cu un litru de apă.
- Pentru dezinfectarea legumelor, Ministerul Sănătății din Peru recomandă adăugarea a trei picături de clor (pentru fiecare litru de apă).
- Se lasă la macerat preț de jumătate de oră.
- Trebuie să scurgi foarte bine legumele, după ce a trecut timpul.
- Dacă aveți o centrifugă, vă va fi de mare ajutor sau, altfel, folosiți un prosop de hârtie pentru a îndepărta umezeala.
- La final, depozitați legumele într-un recipient mare. Folosește un prosop de hârtie și șterge bine de tot legumele.
Se recomandă a ține fructele și legumele în borcane sigilate direct în frigider.