Bulionul se numără printre preparatele pentru iarnă pe care le fac mulți români. Sucul de roșii făcut în casă, din ingredientel naturale și fără conservanți este preferat și de cunoscutul actor Dorel Vișan, care de câțiva ani s-a mutat într-un sat de lângă Cluj și se ocupă de grădinărit. Cât de simplă este rețeta de bulion a lui Dorel Vișan și ce alte metode de conservare a roșiilor mai are actorul.
Rețeta de bulion a lui Dorel Vișan. Cunoscutul actor, care de câțiva ani locuiește la țară, preferă sucul de roșii făcut în casă, din ingrediente naturale și fără conservanți. La 86 de ani, artistul a lăsat deoparte teatrul și s-a retras în satul Mărtinești, lânfă Cluj-Napoca, și se ocupă de grădinărit.
În grădina și în sera pe care le are a plantat ceapă, usturoi, verdețuri, castraveți, ardei, roșii, fasole, varză și cartofi. Actorul a dezvăluit rețeta lui de bulion pentru iarnă. Acesta fierbe roșiile până când dispare spuma de la suprafață, după care adaugă mirodenii.
„A doua metodă de păstrare a roșiilor este sub formă de bulion, pe care-l fierb doar până când dispare spuma. Înainte de a-l pune în sticle, adaug foi de dafin și multe mirodenii ‘bine mirositoare’. Bulionul îl pun fierbinte, în timp ce fierbe încet, în sticle mici, de 300 ml, pe care le dopuiesc. Pun sticlele pe masă, le acopăr cu o pătură groasă, le țin așa trei zile și apoi le depozitez în cămară”, a spus actorul, pentru viva.ro.
Alte metode de conservare a roșiilor folosite de actor
Maestrul Dorel Vișan a mai dezvăluit încă două metode de conservare a roșiilor care îi plac foarte mult. Una dintre ele presupune să pui roșiile la congelator, întregi. Iarna, când le scoate, le pune puțin în apă fierbinte, după care le decojește. Le lasă să se dezghețe, după care face din ele salată, iar gustul este aproape la fel ca al roșiilor proaspăt culese din grădină.