Gata cu condimentele din comerț. De acum încolo vei folosi vegeta bio. Fără sare și monoglutamat de sodiu, destul de nocive pentru organismul uman.
Anul acesta se poartă vegeta bio. Uită de condimentele din comerț
De ce să scoți bani din buzunar și să mai ai și probleme de sănătate? Alegeți să faci singur vegeta bio. E foarte simplu de obținut și poți să folosești orice cantitate dorești. Trebuie doar să fii atent ca atunci când achiziționezi legumele, acestea să nu fie stropite. Legumele le poți tăia mărunt, în bucăți mai mari sau le poți da pe răzătoare. Ulterior, se pot măcina la blender sau cu râșnița de cafea. Important este însă să tai legumele în dimensiuni egale, pentru a se usca în același timp.
Ce ingrediente ai nevoie
Potrivit agromedia.ro. pentru o vegeta de casă ca la carte, ai nevoie de 5 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel, 2 rădăcini de păstârnac, 1 țelină, 1 gulie, 1 ardei roșu, 1 ceapă roșie, ceapă albă, 1 legătură frunze de pătrunjel, 1 legătură frunze de țelină. Dacă vrei, poți folosi o lingură cu sare, o lingură cu turmeric și o linguriță cu boia dulce, dar și piper. Spală bine legumele, curăță de coaje și semințe și șterge cu șervețele de hârtie.
Nu păstra legumele în vase metalice
Pune legumele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor în jur de patru ore, perioadă în care trebuie verificat dacă sunt crocante. Legumele sunt gata și se pot păstra în pungi de hârtie sau în borcane de sticlă. În consecință, tu hotărăști cum le macini. Reține! Legumele nu se păstrează niciodată în vase metalice. Amestecă apoi cu sare, boia sau alte arome. Cu ajutorul acestei metode poți să usuci și ierburile pe care le folosești. Poți deshidrata atât pătrunjel, cât și mărar, cimbru sau busuioc. Sunt excelente pentru a prepara iarna felurile de mâncare care îți plac.