A venit momentul să încerci deserturile vechi, pentru că sunt extraordinar de gustoase. Ai acum rețeta autentică la Pâinea lui Dumnezeu.
Pâinea lui Dumnezeu, un desert vechi de 200 de ani. Iată rețeta autentică!
Potrivit dozadesanatate.ro, pentru a obține acest delicios desert, ai nevoie de următoarele ingrediente: puțină sare, 100 g unt, 2 ouă de dimensiuni medii, 3/4 ceașcă cu zahăr, 1/2 cană cu lapte, 4 căni cu făină, 2 linguri cu drojdie proaspătă de patiserie. Mai poți adăuga, dacă dorești, coajă de portocale și lămâie, rom și esență de vanilie.
Ingrediente pentru topping: 1 ou de dimensiune medie, 1 cană cu nucă de cocos răzuită, 2 linguri cu zahăr pudră, 2 linguri cu zahăr alb.
Pentru început, trebuie să torni laptele într-un vas și să-l încălzești foarte bine, apoi să îl adaugi peste drojdie. Amestecă cât mai bine și adaugă o jumătate de cană cu făină. Bate cu telul până obții un amestec fin fără cocoloașe. Apoi acoperă vasul și lasă așa pentru un sfert de oră. În această perioadă pune untul și topește-l. Pune și făina într-un bol separat și lasă spațiu în mijloc pentru a adăuga două ouă și untul topit. Ulterior, adaugă și zahărul și amestecul de drojdie pregătit anterior. Amestecă bine până se formează un aluat, din care trebuie să faci o bilă.
Chiflele se scot din cuptor când devin aurii
Aceasta va sta la temperatura camerei timp de două ore, ca să crească. Frământă aluatul timp de cinci minute și ai grijă să ajungă elastic. Adaugă apoi sarea și mai frământă cinci minute. Rupe bucăți de aluat și formează din ele bile mici, apoi aplatizează-le ca să arate ca o chiflă. A venit momentul să faci și toppingul, așa că într-un bol pune un ou, zahăr alb și nucă de cocos răzuită. Lasă amestecul la frigider până vei avea nevoie de el. Pune chifelele în tava de copt și adaugă deasupra amestecul de nucă de cocos, zahăr și ou. Lasă la cuptor pentru 30 de minute. Când chiflele devin maro aurii, scoate-le din cuptor și pudrează-le cu zahăr tos.